Equateur: ingenieurs moeten moderne universiteit in Mbandaka bouwen (CongoForum)

MBANDAKA – De gouverneur van de provincie Equateur, Dieu Bobo Boloko, heeft op een vergadering in zijn officiële residentie de bouw van een moderne universiteit in Mbandaka aangekondigd. Om dit project tot een goed einde te brengen zullen de nodige ingenieurs worden aangetrokken. Dat schrijft het dagblad Le Potentiel.

De provinciegouverneur lichtte bij deze gelegenheid ook het motief van zijn verblijf in Kinshasa toe en weerlegde daarmee de valse geruchten die op de sociale netwerken de ronde deden. Gouverneur Bobo Boloko was samen met de voorzitter van de provinciale assemblee van Equateur, Marie José Molebo, en andere provinciale verkozenen, vanuit Kinshasa naar Mbandaka teruggekeerd.

“Ik ben helemaal niet gearresteerd in Kinshasa zoals op de sociale netwerken wel wordt beweerd. Ons verblijf in Kinshasa was juist erg geslaagd. Er werden contacten gelegd met de ingenieurs die een moderne universiteit in Mbandaka zullen bouwden, net zoals de president van de Republiek Félix-Antoine Tshisekedi ons had beloofd. Ook hebben wij nu andere partners die op verschillende vlakken pleiten voor het belang van onze provincie”, aldus de gouverneur.

Bobo Boloko wees er verder op dat Mbandaka elektriciteit nodig heeft om armoede en werkloosheid terug te dringen. Daarom moet er werk worden gemaakt van een centrale die zonne-energie kan leveren.

De gouverneur riep tot slot de bevolking van zijn provincie op om zich achter de visie van Tshisekedi te scharen.

© CongoForum, 10.05.23 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/Blaise Makasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.