Kinshasa: vernieuwde centrale markt moet klaar zijn tegen eind november (CongoForum)

KINSHASA – De gouverneur van de provincie Kinshasa, Gentiny Ngobila, heeft afgelopen zaterdag verzekerd dat de vernieuwde centrale markt van de stad eind november van dit jaar zal worden opgeleverd. Ngobila zei dat na zijn inspectiebezoek aan de bouwplaats van de markt.

Volgens Radio Okapi is de gouverneur tevreden over de evolutie van de werken. De markt is sinds 20 januari 2020 gesloten. “Alle infrastructuur ervan is met de grond gelijk gemaakt, zodat er nieuwe infrastructuur kan worden gebouwd, waaronder 10 koelruimtes, magazijnen, een zone voor banken”, aldus een ingenieur van deze site.

“De oude centrale markt had 3.500 plaatsen. De nieuwe markt zal er meer dan 80.000 hebben. De bedoeling is dat alle verkopers binnen te vinden zijn en niet op straat. We hebben ongeveer 630 winkels. Er zijn zoveel kramen dat alle verkopers er kunnen worden teruggevonden”, aldus de gouverneur.

Volgens Ngobila mag de bevolking gerust zijn: de nieuwe markt moet tegen eind november gereed geraken. “We komen hier terug met het staatshoofd voor de inhuldiging op 30 november 2023. Ons bezoek heeft ook als doel om alle bij de bouw betrokken bedrijven op te roepen omhet tempo op te voeren om de werkzaamheden af te ronden, zodat verkopers en handelaren hier hun activiteiten kunnen hervatten.”

Sommige handelaren, die vroeger op deze markt goederen verkochten, werken momenteel in de omgeving van de markt terwijl de werken worden uitgevoerd. Zij maakten van het bezoek van de gouverneur gebruik om het terrein te bekijken en de voortgang van de werkzaamheden in te schatten.

Vele handelaren lijken tevreden en denken dat de gouverneur een goede zet heeft gedaan. “De markt wordt geweldig, we zijn erg blij, het is nu al een feest”, zei een van hen.

Gentiny Ngobila kondigde aan dat er na de voltooiing van de centrale markt andere markten zullen worden gebouwd in de districten Mont Amba, Tshangu en Lukunga.

© CongoForum, 15.05.23 (rk)

Beeld – bron: gouvernorat de Kinshasa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.