Milieu: programma vermindering van emissies door ontbossing en bosdegradatie (PIREDD) voor Haut-Uélé gelanceerd (CongoForum)

KINSHASA – Het programma van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling (UNDP) heeft, in samenwerking met het ministerie van Milieu, maandag 22 mei in het Memling-hotel in Kinshasa het startsein gegeven voor het geïntegreerde programma ter vermindering van de emissies ten gevolge van ontbossing en aantasting van de bossen (PIREDD) voor de provincie Haut-Uélé. Dat schrijft Digitalcongo.net.

Het project wordt via het Koreaanse Agentschap voor Internationale Samenwerking (KOICA) gefinancierd door de regering van Zuid-Korea, voor een bedrag van 8 miljoen dollar terwijl het VN-agentschap (UNDP) dat het project uitvoert, nog eens 1 miljoen dollar bijdraagt.

De plaatselijke vertegenwoordiger van de UNDP/DR Congo, de heer Damien Mama, uitte de wenste dat via dit programma alle inspanningen op het gebied van de strijd tegen de ontbossing worden voortgezet zodat de resultaten van de ontwikkelingsacties in de provincie Haut-Uélé kunnen worden geconsolideerd. Hij rekent hiervoor vooral op acties van de gemeenschappen en de uitvoering van geïntegreerde strategieën.

De actieterreinen van PIREDD-Haut-Uélé omvatten zes pijlers: ruimtelijke ordening, bosbouw, landbouw, bestuur, energie en grondbezit. Het project zal vijf jaar duren, van 2022 tot 2026. 168.565 inwoners, waaronder 67.426 vrouwen, 3.33713 jongeren en 1.686 leden van inheemse gemeenschappen, zullen er rechtstreeks de vruchten van plukken.

© CongoForum, 23.05.23 (em)

Beeld – bron: Eddy Merveillie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.