Bukavu: organisaties dringen aan op aanpak plasticvervuiling (CongoForum)

BUKAVU – De stad Bukavu verliest haar schoonheid door plasticvervuiling, met schadelijke gevolgen voor de biodiversiteit, zegt de Milieubeweging van Zuid-Kivu. Deze maatschappelijke organisatie lanceert een collectieve oproep om een strategie te bedenken die de plasticvervuiling tegengaat en het imago van de stad verbetert. Dat bericht Radio Okapi.

Als er te veel plastic in beken en rivieren belandt, wordt het voor vissen moeilijker om te leven en zich voort te planten. Josué Haruna van de Milieubeweging van Zuid-Kivu roept de gemeenten en instanties op om hun verantwoordelijkheid onder ogen te zien en plannen te maken voor een lokaal beleid. “In de stad Bukavu schamen we ons vandaag de dag om bezoekers te verwelkomen omdat de stad haar ecologische waarde verliest”, aldus Haruna.

Volgens Josaphat Rubenga, coördinator van de Afro-ecologische beweging ‘Casques Verts’, zijn er al zeker twee interessante ideeën: een verbod op plastic en een systeem om plastic te recycleren.

Nicole Menemene, directeur van ‘Plastycor’, een bedrijf in Bukavu dat plastic flessen verwerkt, onderneemt drie belangrijke acties in de strijd tegen plastic afval. Het bedrijf wil de bevolking bewustmaken van het probleem, plastic recycleren en meewerken aan activiteiten om de plasticvervuiling aan te pakken.

© CongoForum, 13.06.23 (rk)

Beeld – bron: J. Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.