JED: workshop over bescherming van journalisten in Congo (CongoForum)

KINSHASA – Journaliste en Danger (JED) organiseerde in Kinshasa samenwerking met Internews van 21 tot 22 juni een opleidingsworkshop. Dat meldt Actualité.cd. Bedoeling was om de monitoringinstrumenten en beschermingsmechanismen voor journalisten te evalueren.

De deelnemers analyseerden de veiligheid van journalisten in de DR Congo en de problemen waarmee ze dagelijks te maken kunnen krijgen. Ze discussieerden over de monitoringinstrumenten die organisaties gebruiken om journalisten in hun dagelijkse werk te verdedigen en te beschermen besproken. Ook de naleving van de wettelijke voorschriften kwam aan bod.

Félix Kalala, Assistant Research Officer bij JED, benadrukte dat ook journalisten zich bewust moeten zijn van de betekenis van hun werk en dus hun eigen ethische code en professioneel gedrag moeten respecteren om aan de verwachtingen van de bevolking te voldoen. “We geloven dat we met verantwoordelijke journalisten, journalisten die werken volgens professionele normen, kunnen samenwerken om vrede te brengen in de DR Congo. Zolang journalisten objectieve informatie geven over de gewapende conflicten in het land en de organisatie van de verkiezingen, zullen journalisten bijdragen aan het herstel van ons land”, aldus Kalala.

© CongoForum, 23.06.23 (em)

Beeld – bron: logo JED

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.