Kalehe: Zuid-Korea geeft geld voor overlevenden overstromingen (CongoForum)

BUKAVU – De streek van Kalehe in Zuid-Kivu werd op 4 mei 2023 getroffen door zware regenval en grote overstromingen. Deze natuurramp richtte veel schade aan in de dorpen Bushushu en Nyamukubi. Officieel vielen er 438 doden. Meer dan 5.000 personen raakten vermist, duizenden verloren hun huizen. De Zuid-Koreaanse regering heeft nu 250.000 dollar vrijgemaakt voor Unicef, dat deze middelen zal gebruiken om de overlevenden te ondersteunen.

De Zuid-Koreaanse ambassadeur Cho Jaichel hoopt dat de streek snel zal herstellen van de natuurramp. Hij betuigt zijn medeleven aan de getroffen families.

Unicef en zijn lokale partners zullen de ontvangen middelen nu inzetten om de getroffen gemeenschappen te ondersteunen. Meer bepaald door te investeren in de drinkwatervoorziening, wat zal helpen om uitbraken van cholera te voorkomen. Grant Leaity (Unicef DR Congo) zegt dat er plannen zijn om waterkits, geneesmiddelen en non-foodartikelen te verdelen en hygiënische ingrepen te financieren.

Vanuit de VN werd al 3 miljoen dollar vrijgemaakt om de overlevenden te helpen. Bintou Keita, die de VN op het hoogste niveau vertegenwoordigt in Congo, heeft de internationale gemeenschap en geldschieters opgeroepen om inspanningen te doen voor Kalehe.

© CongoForum, 15.06.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Emmanuel Elameji

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.