Noord-Kivu: jongeren van ‘Génération Espoir’ zamelen geld in voor Dag van het Afrikaanse Kind (CongoForum)

GOMA – Kinderen en jongeren van de groep ‘Génération Espoir’ (Generatie Hoop) organiseerden zaterdag een show in Goma om geld in te zamelen voor de ondersteuning van kinderen in moeilijke situaties. Dat gebeurde in de aanloop naar de Internationale Dag van het Afrikaanse Kind op 16 juni.

Génération Espoir is een afdeling van de organisatie ‘Un jour nouveau’, die in Goma werkt op het gebied van kinderbescherming en zowat 100 kinderen ondersteunt door middel van verschillende activiteiten. Bedoeling is om deze kwetsbare en aan hun lot overgelaten kinderen aan te moedigen om te geloven in een betere toekomst en in hun eigen mogelijkheden.

“Het probleem dat we in onze gemeenschap hebben opgemerkt, is dat er kinderen op straat leven. Ze zijn in de steek gelaten en we hebben gemerkt dat er heel weinig mensen zijn die geïnteresseerd zijn in deze kinderen of zich om hen bekommeren. Sommigen weten niet wat ze moeten doen, waar ze heen moeten gaan, ook al hebben deze kinderen het potentieel om iets te geven aan de gemeenschap. Onze organisatie heeft activiteiten gepland voor dit soort kinderen, die achtergesteld en soms verstoten zijn door hun familie en de gemeenschap, en we geven ze toch de kans om te geloven in een betere toekomst”, zegt Nestor Matadi. Deze psycholoog leidt Génération Espoir.

© CongoForum, 12.06.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/J. Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.