Regering verhoogt brandstofprijzen (CongoForum)

KINSHASA – De brandstofprijzen zijn in verschillende bevoorradingszones in de DR Congo opgetrokken na een decreet dat op 7 juni werd ondertekend door Vital Kamerhe, vicepremier en minister van Nationale Economie.

De regering rechtvaardigt de prijsverhoging door haar wens om het evenwicht in het bevoorradingssysteem van petroleumproducten te bewaren en het beheer van de subsidies te versterken door de belastinguitgaven en de daarmee gepaard gaande begrotingskosten te beheersen, meldt Radio Okapi. De nieuwe prijsstructuur is van toepassing vanaf vandaag.

Alleen al in de zone West – Kinshasa, de provincies Equateur, Centraal-Kongo, Kwango, Kwilu, Mai-Ndombe, Mongala, Noord-Ubangi, Tshuapa, de stad Boende – en de steden in de verbruikszone Noord – waaronder Mbandaka, Kisangani, Aketi, Bumba en het grondgebied van Akula – zijn de prijzen verhoogd.

Stookolie kost nu 2.985 Congolese frank, terwijl hij tot de dag van ondertekening van het decreet 2.845 Congolese frank kostte. Benzine is gestegen van 2.855 naar 2.995 Congolese frank. De benzineprijs is niet veranderd. Die wordt verkocht voor 2.450 Congolese frank.

De vorige verhoging van de brandstofprijs was er op 28 november 2022.

© CongoForum, 08.06.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/J. Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.