Centraal-Kongo: SNEL wijt elektriciteitsproblemen aan defecte installaties in Inga (CongoForum)

MATADI – Volgens Isaac-César Mbenza, provinciaal directeur van elektriciteitsleverancier SNEL in Centraal-Kongo, is de verslechtering van de elektriciteitsvoorziening in de provincie toe te schrijven aan storingen in de machines bij de waterkrachtcentrale van Inga. In een interview met Radio Okapi verzekert hij wel dat de nodige herstellingen weldra worden afgerond zodat de stroomtoevoer naar het binnenlandse netwerk zal worden hersteld.

De krachtcentrale van Inga heeft momenteel heel wat problemen. Enkele van de generatoren verkeren in slechte staat en verschillende onderdelen zijn aan vervanging toe. De nodige wisselstukken werden wel onlangs geleverd zodat experts uit Europa en van de SNEL nu aan de slag kunnen. Zodra de situatie weer normaal is, moet de levering van stroom zelfs verbeteren, zo wordt beloofd.

Isaac-César Mbanza schrijft de huidige situatie deels ook toe aan het droge seizoen, waardoor er vaak minder water staat in de Congorivier. De onderbreking van de elektriciteitsvoorziening is erg lastig voor verschillende sectoren, zeker voor bedrijven in Centraal-Kongo.

© CongoForum, 27.07.23 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.