Congolese banken moeten helpen om invloed dollar te verkleinen (CongoForum)

KINSHASA – Minister van Financiën Nicolas Kazadi Kadima heeft woensdag gepraat met de Congolese Vereniging van Banken (ACB) over een recente beslissing van de regering. Die beslissing komt erop neer dat belastingen en taksen voortaan moeten worden betaald in Congolese franken, schrijft Mediacongo.

De minister wil dat de banken de regering helpen om de invloed van de Amerikaanse dollar in de Congolese economie terug te dringen en de wisselkoersen stabieler te maken, in het belang van de koopkracht van de bevolking.

De Congolese bankiers steunen de aanpak van de regering en zijn naar verluidt bereid om mee te werken en zo de Congolese munt aantrekkelijker te maken.

De jongste ministerraad besliste ook dat er aan de loketten van de Congolese centrale bank (BCC) niet meer mag worden betaald in contanten. De centrale bank moet van de regering stevig en geregeld interveniëren op de wisselmarkt. Congo wil ook meer vreemde deviezen repatriëren. De centrale bank zal verder met de mijnbouw praten over een aantal maatregelen.

© CongoForum, 27.07.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.