Introductie digitaal systeem voor het monitoren van lerarensalarissen (CongoForum)

KINSHASA – De nationale directie voor controle, onderwijsvoorbereiding en personeelsadministratie van onderwijsinstellingen (DINACOPE) heeft een digitaal systeem opgezet om de effectiviteit van de verloning van leerkrachten op het terrein te controleren.

Minister-president Jean-Michel Sama Lukonde en EPST-minister (Lager, Secundair en Technisch Onderwijs) Tony Mwaba woonden de presentatie van dit systeem maandag bij, bericht Radio Okapi.

Volgens de ontwerpers zal dit digitale medium met al zijn toepassingen effectief helpen om ervoor te zorgen dat de lerarensalarissen regelmatig en op tijd worden betaald. Het zal ook het beheer mogelijk maken van de werkingskosten die zijn toegewezen aan de openbare basisscholen en de directies van het ministerie van Lager, Secundair en Technisch Onderwijs (EPST).

“Dit instrument zal het mogelijk maken om de verschillende fasen van de salarisadministratie van leerkrachten en de exploitatiekosten van scholen efficiënt en ‘in realtime’ te volgen en om de prestaties van de medewerkers van de salarisadministratie op het terrein te beoordelen. Dat, rekening houdend met hun vermogen om alle te controleren entiteiten te bereiken en de tijd die nodig is om de salarisadministratie van het aan hen ter beschikking gestelde personeel uit te voeren”, legt Tony Mwaba uit.

Dit instrument zal ook worden gebruikt om andere instanties zoals de Centrale Bank van Congo, het Comité van Toezicht op de Salarisadministratie en zelfs de Congolese Vereniging van Banken te informeren over de operationele capaciteiten van de payrolloperatoren.

© CongoForum, 12.07.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/EPST

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.