Merck Stichting toont zich erg actief in Congo (CongoForum)

KINSHASA – De Merck Stichting organiseerde in samenwerking met presidentsvrouw Denise Nyakeru Tshisekedi op 17 juli in Kinshasa de Merck Stichting Alumni Top, samen met de officiële prijsuitreiking voor de winnaars van de verschillende wedstrijden. Het evenement gaf aan de filantropische tak van het farmaceutische bedrijf Merck Duitsland de kans om haar activiteiten in de Democratische Republiek Congo te lanceren, schrijft Actualité.cd.

Onder de winnaars bevonden zich 12 journalisten en 4 kunstenaars. Er waren 30 alumni van de Merck Stichting in de DR Congo. Onder hen ook professoren en artsen, al naargelang hun specialisatie. Het gaat onder meer om personen die de geavanceerde training voor ART (geassisteerde voortplantingstechnieken) en vruchtbaarheidsspecialisten, de training in embryologie, de onderzoeksbeurs in radio-oncologie en de masteropleiding op het vlak van diabetes hebben gevolgd.

Dr. Rasha Kelej, algemeen directeur van de Merck Stichting, bedankte de Congolese First Lady, Denise Nyakeru, voor haar betrokkenheid bij het succes van de initiatieven. Ze moedigde journalisten ook aan om het publiek te blijven informeren over gezondheidskwesties en de strijd tegen het stigma dat geassocieerd wordt met onvruchtbaarheid.

Frank Haverkamp, voorzitter van de raad van bestuur van ‘E.Merck KG’ en voorzitter van de raad van bestuur van de Merck Stichting, schetste de doelstellingen van de stichting en het werk dat de stichting over de continenten heeft uitgevoerd.

Denise Nyakeru Tshisekedi, ambassadrice van de Merck Stichting in haar land, toonde zich tevreden over het feit dat dit partnerschap het mogelijk maakte om 80 beurzen te geven aan lokale artsen. 15 beurzen voor de eerste specialisten in vruchtbaarheid en embryologie en 65 beurzen voor een master op het vlak van diabetes.

“Ik ben blij aan te kunnen kondigen dat we dit jaar beurzen voor meer oncologie-artsen zullen instellen, met het oog op het verbeteren van de zorg voor kankerpatiënten in ons land. Als onderdeel van dit partnerschap zijn we ook van plan om deze opleidingsbeurzen uit te breiden naar verpleegkundigen en gezondheidswerkers, om zo een bescheiden bijdrage te leveren aan het versterken van ons gezondheidszorgsysteem en het transformeren van het ‘landschap’ van patiëntenzorg op alle niveaus. Het gaat hier om structurerende kwaliteitsprogramma’s met een reële impact op onze bevolking.”

De vrouw van president Félix Tshisekedi bedankte de Merck Stichting. De samenwerking met deze stichting moet ten goede komen aan de Congolezen. Congo kan zo gezondheidswerkers bijscholen en via de media meer bewustzijn creëren rond een reeks gezondheidsthema’s.

De gasten signeerden vervolgens de verhalenboeken van de Merck Stichting over dezelfde thema’s. De ‘Desk Femme’ (verslaggeving omtrent vrouwen) van Actualite.cd ontving ook twee medailles en brevetten voor het winnen van de eerste prijs in de wedstrijden van 2020 en 2022.

© CongoForum, 19.07.23 (rk)

Beeld – bron: logo Merck Stichting

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.