Peter Kazadi start uitbreiding en modernisering van Kananga-luchthaven (CongoForum)

KANANGA – De minister van Binnenlandse Zaken, Peter Kazadi, heeft maandag namens de regering het startsein gegeven voor de uitbreiding en modernisering van de Kananga-luchthaven (Kasai-Centraal). Het evenement werd bijgewoond door een aantal sleutelfiguren, waaronder de minister van Transport, een aantal adviseurs van de president van de Republiek en de directeur van de ‘Régie des Voies Aériennes de la République Démocratique du Congo’ (RVA), Alphonse Shungu.

De kosten van de werkzaamheden, uitgevoerd door Modern Construct, worden geschat op meer dan 32 miljoen dollar. De moderne passagiersterminal wordt gebouwd als onderdeel van een programma om de luchthaveninfrastructuur in de hele Democratische Republiek Congo te moderniseren. Volgens de minister van Transport zal het vliegveld van Kananga na voltooiing van de werkzaamheden “aan de vereiste normen voldoen”.

Alphonse Shungu, algemeen directeur van de ‘Régie des voies aériennes’ (RVA), zei op zijn beurt dat deze nieuwe passagiersterminal zal worden uitgerust met “alle luchtvaartvoorzieningen”. De werkzaamheden zullen 22 maanden in beslag nemen.

De luchthaven van Kananga, de hoofdstad van Centraal-Kasaï, werd gebouwd in 1953. De start- en landingsbaan en de gebouwen vertonen een oud beeld dat niet volledig beantwoordt aan de uitdagingen van het hedendaagse luchtverkeer.

© CongoForum, 11.07.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/François Kadima

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.