Raad van State herstelt voorzitter nationale Jeugdraad in ere (CongoForum)

KINSHASA – De Raad van State heeft William Mukambila weer aangesteld als voorzitter van de Nationale Jeugdraad (CNJ), nadat hij was geschorst door de minister van Jeugdzaken, die hem had beschuldigd van ‘insubordinatie’ tegenover zijn superieuren, ongedisciplineerd gedrag en machtsmisbruik omdat hij een missieopdracht zou hebben opgesteld die was ingediend bij de Italiaanse ambassade in de Democratische Republiek Congo voor een officiële missie naar Italië, Frankrijk en België. De Raad van State deed uitspraak op 19 juli, bericht Actualité.cd.

“…verklaart het onderhavige verzoek om voorlopige invrijheidstelling ontvankelijk en gegrond en gelast bijgevolg de ambtshalve vervanging van verzoeker, de heer MUKAMBILA- MUKAMBILA William, als voorzitter van de Nationale Jeugdraad van de Democratische Republiek Congo. Deze beschikking treedt in werking op de dag van de kennisgeving ervan aan de partijen en zal worden bekendgemaakt in het ‘Journal officiel de la République Démocratique du Congo’ en in het ‘Bulletin des décisions et publications des juridictions de l’ordre administratif”, vermeldt het besluit van de Raad van State.

In januari 2023 had de minister van Jeugdzaken, Initiatie in het Nieuwe Burgerschap en Nationale Cohesie, Yves Bunkulu, de voorzitter van het bureau van de Nationale Jeugdraad van de Democratische Republiek Congo (CNJ), William Mukambila, geschorst wegens verschillende overtredingen die hij bij de uitoefening van zijn functie zou hebben begaan.

© CongoForum, 26.07.23 (rk)

Beeld – bron: CNJ RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.