Toeristische site van N’sele wil viskwekerij nieuw leven inblazen (CongoForum)

KINSHASA – Symphorien Ntumba, directeur van de toeristische site van Nsele, de ‘Site Touristique de la N’sele’ (STN), heeft afgelopen zaterdag de eerste steen gelegd voor de bouw van nieuwe faciliteiten op de site om de viskweek opnieuw op te starten.

De werkzaamheden bestaan volgens Actualité.cd uit het renoveren en inrichten van het restaurant, de grote strohut (paillote) en de vijvers van STN. Er zijn ook plannen om een kinderspeelplaats en een strand aan te leggen.

De toezichthoudende autoriteit en de algemene directie van de toeristische site van Nsele willen ook het ‘herdenkingstoerisme’ ontwikkelen op deze plek waar maarschalk Mobutu vroeger zijn visserskunsten vertoonde.

Het project wordt gefinancierd door het ministerie van Toerisme. Minister Didier Mazenga wil net als het staatshoofd de daad bij het woord voegen, zegt Symphorien Ntumba, ceo van de toeristische site van Nsele.

De ceo organiseerde een rondleiding op de site. De burgemeester van de gemeente Nsele, Franc Mbo, de administratief en financieel directeur van het ministerie van Toerisme, Donatien Bitini, kaderleden en medewerkers van STN, evenals een aantal genodigden, waren aangenaam verrast door het potentieel van de viskweekzone van de toeristische site van Nsele. De vis, die daar kan worden geproduceerd, kan helpen om de bevolking van Kinshasa te voeden.

De renovatie en ontwikkeling van de viskweekzone van de STN zal 45 dagen in beslag nemen. De site biedt plaats aan ongeveer 200 bezoekers en de eigenlijke werkzaamheden beginnen deze week.

© CongoForum, 17.07.23 (rk)

Beeld – bron: Actualité.cd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.