Zuid-Afrika schenkt 300 landbouwmachines aan de DR Congo ter ondersteuning van PDL145T (CongoForum)

KINSHASA – Het economisch forum dat van 05 tot 06 juli plaatsvond in Kinshasa in het kader van de werkzaamheden van de gemengde commissie RD Congo- Zuid-Afrika (RSA) heeft zopas de eerste resultaten opgeleverd ten voordele van de Democratische Republiek Congo. Dat berichten Infos Direct / MCP, via mediacongo.net.

Volgens de president van de Republiek gaat het om een Zuid-Afrikaanse donatie van landbouwmachines voor het ‘programma van de DR Congo voor de ontwikkeling van 145 gebieden’ (PDL145T).

“Aan het einde van het zakenforum DR Congo-RSA heeft het Zuid-Afrikaanse bedrijf GUMA Africa een donatie van 300 landbouwmachines gedaan aan de DR Congo, ter ondersteuning van het lokale ontwikkelingsprogramma voor de 145 gebieden”, kondigde de presidentiële pers aan.

Het industriële bedrijf heeft ook aangekondigd dat er binnenkort nog eens 5.900 bouwmachines zullen arriveren voor het herstel en de aanleg van wegen in de DR Congo.

Het programma voor lokale ontwikkeling gewijd aan de 145 gebieden (PDL-145T) is een programma van de Congolese regering dat werd goedgekeurd tijdens de vierendertigste vergadering van de ministerraad op 24 december 2021 en dat tot doel heeft de ruimtelijke ongelijkheden te verminderen en de levensomstandigheden en de omgeving van de Congolezen die in plattelandsgebieden wonen die tot nu toe slecht worden bediend door basisinfrastructuur en sociale diensten, te transformeren.

© CongoForum, 07.07.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.