Beni: 23 ADF-gijzelaars overgedragen na bevrijding (CongoForum)

BENI – De Congolese strijdkrachten hebben gisteren circa 20 gijzelaars die werden vastgehouden door de ADF/MTM-rebellen overgedragen aan vertegenwoordigers van het middenveld in de stad Beni in Noord-Kivu. Dat schrijven Actu30 en Mediacongo.

De 23 gijzelaars werden bevrijd tijdens verschillende militaire operaties in de streek van Benia het Congolese en Oegandese leger, zegt kapitein Anthony Mwalushay, woordvoerder van de operationele sector Sokola 1 Grand Nord.

“Deze gijzelaars waren in handen van de ADF/MTM-terroristen, sommige van de meisjes werden seksueel uitgebuit en anderen brachten meer dan een jaar door bij deze rebellen. Wij realiseerden ons dat ze geen ADF wilden worden; het zijn echt slachtoffers. En we hebben geen andere keuze dan deze vrijgelaten gijzelaars aan jullie over te dragen”, aldus de woordvoerder.

Advocaat Pinpin Kavota, voorzitter van het middenveld in Beni, is blij dat de gijzelaars zijn bevrijd en heeft lof voor de inspanningen van het leger. Hij pleit er ook voor om de militaire campagne tegen de ADF-rebellen op te voeren.

© CongoForum, 23.08.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.