Betere uitrusting voor brandweer in Congolese hoofdstad (CongoForum)

KINSHASA – In Kinshasa waren er onlangs diverse verwoestende branden. Eén van die branden ontstond toen een tankwagen met brandstof een ongeval meemaakte dat het leven kostte aan circa 60 mensen en tien huizen vernielde. De provinciale regering van Kinshasa zegt nu maatregelen te nemen om de risico’s te verminderen.

“Het brandweerkorps van Kinshasa zal weldra beschikken over een moderne kazerne en geavanceerde uitrusting om snel en efficiënt te reageren op branden”, zegt Gratien Tsakala, provinciaal minister van Binnenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie. Hij wijst ook op het belang van preventie. Alle voertuigen en gebouwen zouden verplicht moeten worden voorzien van brandblusapparaten. De Kinois krijgen drie weken de tijd om zulke apparaten te kopen. Er zullen ook inspecties en controles worden georganiseerd.

De provinciale minister wil een heel proces op gang brengen om Kinshasa brandveiliger te maken, aldus Radio Okapi.

Afgelopen woensdag was er nog een brand nabij het Lufungula-legerkamp in de hoofdstad waarbij veel schade werd aangericht. De brand trof zones nabij het kamp die clandestien werden bewoond. Ze zou zijn veroorzaakt door elektriciteitsaansluitingen die niet officieel waren aangelegd.

© CongoForum, 18.08.23 (db)

Beeld – bron: (archief) Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.