Brand kamp Lufungula: Tshisekedi roept regering op om dringend materiële en logistieke steun te verlenen (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft op de recente ministerraad de kwestie van de brand nabij het kamp Lufungula in Kinshasa aan de orde gesteld. Tshisekedi was volgens Actualité.cd geschokt door de brand, die de huizen van een honderdtal gezinnen van Congolese politieagenten verwoestte. Hij droeg de regering op om logistieke en materiële steun te verlenen.

De president snapt dat de feiten veel verontwaardiging opwekten, ook al vielen er gelukkig geen doden. Er was veel materiële schade, en dus ook veel leed voor de getroffen families. Tshisekedi betuigde zijn medeleven en beloofde steun aan de getroffenen. De regering moet nu noodhulp organiseren en zo snel mogelijk voor andere huisvesting zorgen.

Diverse regeringsleden hebben nu de instructie gekregen om maatregelen te nemen ter ondersteuning van de slachtoffers.

Op woensdag 16 augustus brak er brand uit in de omgeving van het militaire kamp Lufungula, waarbij verschillende bijgebouwen werden verwoest. De door de brand getroffen zones werden clandestien bewoond. Volgens de eerste berichten werd de brand veroorzaakt door niet-officiële elektrische aansluitingen.

In het legerkamp wonen politieagenten en hun gezinnen, maar er is dus ook sprake van clandestiene bewoning en overbevolking. Hierdoor zijn de leefomstandigheden in delen van het kamp moeilijk.

© CongoForum, 22.08.23 (rk)

Beeld – bron: Présidence RD Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.