Bukavu: 80% huishoudens Ibanda aangesloten op Cash Power-elektriciteitsmeters (CongoForum)

IBANDA – Tachtig procent van de huishoudens in de gemeente Ibanda in Bukavu (Zuid-Kivu) is aangesloten op een systeem van elektriciteitsmeters, waarbij men op voorhand moet betalen. Dat systeem staat bekend als “Cash Power”, vertelde de provinciale directeur van de Société nationale d’électricité (SNEL) afgelopen vrijdag aan Radio Okapi.

Ook in deze context heeft de NGO ‘Justice pour Tous’ zojuist haar evaluatieonderzoek van het Cash Power-systeem openbaar gemaakt, waarbij SNEL-abonnees zeggen erg tevreden te zijn.

Bij het vallen van de avond is een groot deel van de gemeente Ibanda nu volledig verlicht, tot grote vreugde van de inwoners. Deze bijna permanente verlichting heeft een positieve invloed op de economie van de huishoudens.

Volgens Jovi Mulemangabo, provinciaal directeur van SNEL/Zuid-Kivu, is de grote uitdaging nu om het Cash Power-systeem in alle drie de gemeenten van Bukavu en in heel Zuid-Kivu te installeren.

Volgens het onderzoek van de NGO ‘Justice pour Tous’ klagen veel klanten over de betaalmethode, die hen dwingt om naar de verkooppunten te gaan. Manager Jovi Mulemangabo verzekert echter dat er studies lopen om elektronische betalingen in te voeren.

© CongoForum, 08.08.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Emmanuel Elameji

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.