Centraal-Kasaï: gouverneur Kabeya krijgt slecht rapport van burgerbeweging LUCHA (CongoForum)

KANANGA – De burgerbeweging LUCHA (Lutte pour le Changement) heeft de gouverneur van Centraal-Kasaï, John Kabeya, met een slecht rapport bedacht. De man is sinds een jaar gouverneur van de provincie.

Kabeya hield zich niet aan het actieprogramma dat hij bij zijn aantreden had gepresenteerd, vindt LUCHA. De politieke intolerantie is in de hele provincie toegenomen. Er waren verschillende gevallen van mensenrechtenschendingen die bovendien, volgens LUCHA althans, door bekende personen werden georchestreerd.

De gouverneur voldoet dus niet aan de verwachtingen van de inwoners van de provincie, stelt François Daniel Kapuka, activist bij LUCHA.

Volgens LUCHA nam Kabeya gewoon de plannen van zijn voorgangers over, die er ook niet veel van terecht brachten. En dit met nieuwe verkiezingen die op komst zijn (december 2023).

De gouverneur zelf is erg tevreden over zijn prestaties, aldus Politico.cd. Hij merkt op dat hij president Félix Tshisekedi kon overtuigen om diverse ‘projecten van algemeen belang’ te lanceren.

© CongoForum, 21.08.23 (em)

Beeld – bron: E. Merveillie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.