Jules Alingete aan studenten: “Corruptie remt ontwikkeling af” (CongoForum)

KINSHASA – Jules Alingete, chef van de Algemene Inspectie van Financiën (IGF), probeert studenten van het ‘Institut supérieur de commerce’ in Kinshasa gevoelig te maken voor de strijd tegen corruptie. “We mogen niet blijven lachen met corruptie want de gevolgen hiervan zijn even nefast als die van epidemieën”, verklaarde hij maandag op een lezing voor studenten.

Studenten zoals die van het Institut supérieur de commerce zullen later mogelijk mee leiding geven bij de overheid. Het is dan ook belangrijk om hen warm te maken voor de strijd tegen corruptie, berichten Ouragan FM en Mediacongo.

Corruptie aanpakken is noodzakelijk om een land te ontwikkelen, aldus Alingete. Hij sprak met de studenten over de inspanningen om de corruptie in de DR Congo terug te dringen, wat volgens Alingete aansluit bij de wensen van president Félix Tshisekedi.

Jules Alingete had het over de rol die de IGF moet spelen en de geboekte resultaten. Sinds 2020 is er bij deze structuur sprake van een nieuwe elan, luidde het. Dat was ook nodig want de wijdverspreide corruptie is schadelijk voor de reputatie van de DR Congo.

De IGF is als structuur verbonden aan de Congolese Présidence.

© CongoForum, 18.08.23 (db)

Beeld – bron: Cynthia Bashizi, Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.