KMO’s: Garantiefonds kent 1,8 miljoen dollar aan financiering toe (CongoForum)

KINSHASA – FOGEC, het Garantiefonds voor Ondernemerschap in Congo, heeft afgelopen maandag 1,8 miljoen dollar toegewezen aan 90 managers van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen. Het fonds overhandigde de enveloppes op een ceremonie in Kinshasa.

De begunstigden van dit fonds zijn verspreid over 15 provincies van de DR Congo, weet Radio Okapi. Een van hen zei blij te zijn dat hij deze financiering had ontvangen nadat hij zijn ondernemingsplan had ingediend bij het ‘Agence nationale de développement de l’entreprenariat congolais’ (ANADEC).

Een andere begunstigde, uit Zuid-Kivu, moedigde Congolese ondernemers aan om zich bij elke projectoproep aan te melden om van de financiering te kunnen genieten.

Laurent Munzemba, algemeen directeur van FOGEC, legde uit dat de leningen een looptijd van drie jaar hebben, met een rente van 5% per jaar.

De missie van FOGEC is om Congolese ondernemers te helpen toegang te krijgen tot financiering door namens hen te onderhandelen over flexibelere kredietvoorwaarden. Hierbij werkt deze openbare instelling samen met Ecobank en BGFI Bank.

© CongoForum, 03.08.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Merveille Assani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.