Kwilu: inentingen tegen hondsdolheid in Idiofa (CongoForum)

IDIOFA – In de streek van Idiofa in de provincie Kwilu is de Congolese overheid sinds 8 augustus gestart met inentingen tegen hondsdolheid. Een rondzwervende hond heeft er de afgelopen maand ongeveer 20 mensen gebeten van wier reeds 4 personen zijn overleden, meldt Alternance.cd.

Volgens de delegatie van de provinciale gezondheidsdienst die Ba Nsiengwon en het omliggende gebied bezocht, werden ook huisdieren als geiten, varkens en andere dieren door dezelfde hond gebeten. Vandaar het besluit van de provinciale autoriteiten om huisdieren te vaccineren en de consumptie van vlees in de regio een tijdlang te verbieden.

“We zijn verplicht om alle dieren in dit gebied te vaccineren om te voorkomen dat de ziekte zich verspreidt naar andere diersoorten. Daarom vragen we mensen om zich verantwoordelijk te gedragen en momenteel geen dieren in dit gebied te eten. We weten immers niet welke andere dieren door deze hond zijn gebeten en misschien ook besmet zijn “, legde de provinciale minister van Volksgezondheid, Bena Mutuyi, uit. Volgens de provinciale minister zijn er 70 doses vaccine tegen hondsdolheid aangeschaft.

© CongoForum, 09.08.23 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.