Binnenlands vliegverkeer: groot tekort aan toestellen en vluchten (CongoForum)

KINSHASA – Parlementslid Olive Mudekereza luidt de noodklok: mensen die met het vliegtuig naar het binnenland willen reizen, maken vaak een heuse lijdensweg mee, zegt hij. Mudekereza heeft het concreet over mensen die naar steden als Goma, Bukavu, Lubumbashi of Kisangani moeten reizen, meldt Radio Okapi.

Zondag praatte de parlementariër, verkozen in Walungu (Zuid-Kivu), met journalisten over het probleem. Volgens hem worden vele vluchten geannuleerd of verlopen vluchten niet zoals gepland. Dat heeft ook te maken met een enorm gebrek aan vliegtuigen. Het is niet uitzonderlijk dat reizigers op een bepaalde plek vastzitten.

Olive Mudekereza wil dat de regering voor meer vliegtuigen zorgt zodat het luchtvaartverkeer kan groeien. Er moeten ook meer aanbieders komen, vindt hij. “De regering deed een inspanning om vliegtuigtickets goedkoper te maken. Maar er zijn ook inspanningen nodig om te komen tot meer toestellen en meer vluchten.”

‘Minstens 70 vliegtuigen

“We hebben minstens 70 vliegtuigen in ons land nodig”, aldus de volksvertegenwoordiger. “Congo telt meer dan 100 miljoen inwoners. Er zijn geen spoorwegen of wegen om de hoofdstad te bereiken. Wij parlementariërs moeten de minister van Vervoer en Infrastructuur aanspreken. Er moeten overal luchthavens worden gebouwd, en er zijn extra ondernemingen nodig om de situatie op te lossen.”

Maatschappijen als CAA en Congo Airways moeten volgens Mudekereza toestellen huren om beter aan de noden van de bevolking te voldoen.

Afgelopen zaterdag liet CAA weten dat er momenteel niet kan worden gevlogen. Het bedrijf zegt ‘de efficiëntie van zijn dienstverlening te willen verbeteren’.

© CongoForum, 11.09.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jonathan Fuanani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.