DR Congo: inentingscampagne tegen polio start eind september (CongoForum)

KINSHASA – Het uitgebreide programma voor vaccinatie (PEV) heeft aangekondigd dat de inentingscampagne tegen polio van 28 tot en met 30 september 2023 zal plaatsvinden. De aankondiging werd op maandag gedaan in Kinshasa.

Deze vaccinatie heeft betrekking op kinderen tussen 0 en 59 maanden, zei dr. Fabrice Mwa, verantwoordelijk voor aanvullende vaccinatie-activiteiten bij het ‘Comité des Opérations Urgence-Polio’ (COUP). Sinds 2017 heeft de DR Congo 920 gevallen geregistreerd van kinderen die verlamd zijn geraakt door polio tijdens 23 epidemieën in het land, schrijft Actualité.cd.

”Sinds 2017 heeft het land meer dan 920 gevallen gemeld van kinderen die verlamd zijn geraakt door polio tijdens 23 afzonderlijke epidemieën, waarvan 20 in de DR Congo en 3 epidemieën in Angola en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Als gevolg hiervan is de DR Congo nu alleen al goed voor meer dan 50% van de besmette kinderen in Afrika”, verklaarde mevrouw Zenabou, lid van het communicatieteam van Unicef in het kantoor in Dakar dat de DR Congo ondersteunt.

Joëlle Makam van Unicef legde uit dat er al een nationaal strategisch plan is ontwikkeld om de ‘co-circulatie’ van het poliovirus in de DR Congo te onderbreken voor de 11 risicoprovincies Maniema, Haut-Lomani, Tanganyika, Haut-Katanga, Lualaba, Lomami, Kasaï, Centraal-Kasaï, Oost-Kasaï, Kwilu en Zuid-Kivu.

© CongoForum, 20.09.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.