Jean Thierry Monsenepwo wijst kritiek op regering-Sama Lukonde af (CongoForum)

KINSHASA – Jean Thierry Monsenepwo, een man uit het kamp van de Union sacrée van Félix Tshisekedi, verdedigt het werk van de regering van Sama Lukonde en is het oneens met de kritiek van parlementslid Steve Mbikayi. Die laatste had verklaard dat de regering niets presteerde en beter kon opstappen.

Volgens Mbikayi is de regering van Jean Michel Sama Lukonde een mislukking. Monsenepwo ziet dat anders: « Deze regering bewees haar verdiensten. Ze kwam met een programma om de 145 territoria te ontwikkelen, een primeur sinds 1960. Er was het gratis onderwijs, de gratis kraamzorg, een begroting van meer dan 10 miljard dollar. Maandelijks is er ook 385 miljoen dollar om het overheidspersoneel te betalen”, luidt het.

Jean Thierry Monsenepwo is één en al lof over de huidige regering en vindt de aanpak nu veel beter dan onder president Joseph Kabila, constateert Actu7. “Mbikayi is gewoon blind”, houdt de verdediger van de huidige machthebbers vol.

Monsenepwo is van mening dat de premier felicitaties verdient omdat hij er, ondanks de gevolgen van Covid-19 en de oorlog in Oekraïne, in slaagde om geld te vinden voor de nationale kiescommissie (CENI), die eind dit jaar verkiezingen moet organiseren. En ook omdat hij diverse investeringsprojecten mogelijk maakt, geld heeft voor het leger en de Congolese diplomatie ‘moderniseert’.

© CongoForum, 22.09.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jonathan Fuanani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.