Katanga Business Meeting: deelnemers discussiëren over duurzame economische groei (CongoForum)

LUBUMBASHI – In de stad Lubumbashi, in Haut-Katanga, wordt op 14 en 15 september 2023 een nieuwe editie van de ‘Katanga Business Meeting’ gehouden. Thema van deze bijeenkomst: hoe het economische potentieel van de DR Congo vrijmaken om te komen door een duurzame en billijke ontwikkeling?

De vice-gouverneur van de provincie Haut-Katanga, Jean Claude Kamfwa Kimimba, opende de bijeenkomst. Hij hoopt dat de Congolese economie ook zal groeien in andere sectoren dan de mijnbouw, aldus Actualité.cd.

Katanga is al lang bekend als een regio met veel mijnbouw. “Die mijnen moeten we niet opgeven maar er zijn ook andere sectoren die tellen”, was de boodschap van Kamfwa Kimimba.

Volgens Costas Musunka, directeur-generaal van de Katanga Business Meeting, willen de deelnemers samen onderzoeken hoe de economische mogelijkheden van Congo veel beter kunnen worden benut. “We willen hier kennis delen, praten over onze ervaringen en zoeken naar vernieuwende oplossingen om te ijveren voor een economische groei die duurzaam en inclusief is.”

Ook wetenschappers nemen aan de bijeenkomst deel. Andere deelnemers zijn onder andere vertegenwoordigers van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap (EAC).

© CongoForum, 15.09.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jean Ngandu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.