Moïse Katumbi tracht aanhangers in Equateur op te peppen (CongoForum)

MBANDAKA – Opposant Moïse Katumbi, de voorzitter van de politieke partij ‘Ensemble pour la République’, is niet gelukkig met de aanhoudende grote armoede in de provincie Equateur, een gebied waar wel veel natuurlijke rijkdommen te vinden zijn. Zaterdag arriveerde hij in Mbandaka, de hoofdplaats van Equateur.

Katumbi bezoekt de stad met een hele delegatie van zijn partij, berichten Mediacongo.net en andere Congolese media. Hij wees erop dat de Congolezen vrede willen en uitkijken naar veranderingen en transparante verkiezingen.

De opposant hoopt dat zijn aanhangers eind dit jaar massaal hun stem zullen uitbrengen. Tegelijk roept hij hen op om de uitslagen in alle stembureaus goed in de gaten te houden en erop toe te zien dat er niet wordt gesjoemeld.

Katumbi reisde naar Equateur om er zijn partij nieuw leven in te blazen in het vooruitzicht van de verkiezingen. Hij hield ook een minuut stilte voor de slachtoffers van de vele wreedheden in het oosten van de DR Congo.

Bij zijn aankomst in Mbandaka zag de politie erop toe dat er geen incidenten konden zijn. Katumbi werd onthaald door een menigte van militanten en aanhangers.

© CongoForum, 11.09.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jean Ngandu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.