Presidentsverkiezingen 2023: Félix Tshisekedi onthult zijn campagneteam (CongoForum)

KINSHASA – Afgelopen woensdag werd te Kinshasa een coördinatiegroep voor de verkiezingscampagneteams van Félix Tshisekedi opgericht. De groep wordt gecoördineerd door François Muamba die werd aangesteld als coördinator van de Presidentiële Strategische Bewakingsraad, bericht Radio Okapi.

De groep telt elf leden en is onderverdeeld in vier commissies. Deze structuur zal alle activiteiten van de campagneteams van Félix Tshisekedi coördineren, aldus François Muamba.

De teams zullen op verschillende niveaus actief zijn. Het eerste niveau zijn de grote regio’s. Er zijn elf campagneleiders, één voor elke grote regio van het land. Daarnaast zijn er zesentwintig directeurs op provinciaal niveau. Het is de bedoeling om tegen het begin van de officiële campagne structuren op te zetten in 145 gebieden en 36 steden in de DR Congo.

François Muamba verduidelijkte ook de selectiecriteria voor de verantwoordelijken. Zij zullen gekozen worden in nauwe samenwerking tussen de UDPS, de Union Sacré en alle andere bondgenoten, inclusief zij die de kandiatuur van Félix Tshisekedi wel steunen maar geen deel uitmaken van de USN (Union Sacré).

© CongoForum, 28.09.25 (em)

Beeld – bron: Présidence RD Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.