Programma PADRIR levert zaaigoed aan boeren in Maniema (CongoForum)

KINDU – Het ‘Programme d’appui au développement rural inclusif et résilient’ (PADRIR), dat de landbouw wil stimuleren in de DR Congo, heeft 5,4 ton zaaigoed bezorgd aan landbouwers in de provincie Maniema. Dat komt erg goed uit want de DR Congo hoopt haar landbouw nieuw leven in te blazen en uit te bouwen. Het zaaigoed komt uit Zuid-Ubangi en Centraal-Kongo. Bedoeling is om rijst, maïs en pinda’s te verbouwen.

Véronique Baka coördineert het programma PADRIR. Het zaaigoed zal dienen om grote hoeveelheden rijst, maïs en pinda’s te produceren, bevestigt zij aan Actualité.cd.

De overhandiging van al het zaaigoed gebeurde in aanwezigheid van de provinciale minister van Volksgezondheid van Maniema. Pierre Mankuta Milambo, een landbouwingenieur, was bij de begunstigden. Hij vraagt aan PADRIR om partnerstructuren nog beter te ondersteunen en financiële steun te voorzien. “We vragen ook aan de provinciale regering om onze activiteiten op de voet te volgen.”

PADRIR hoopt met zijn interventies de armoede in rurale gebieden te verminderen en de inkomens van kleine producenten te vergroten. Het programma wil ook bijdragen tot meer voedselzekerheid en landbouwersfamilies beter wapenen tegen de klimaatverandering.

© CongoForum, 08.09.23 (db)

Beeld – bron: Gouvernorat Kasaï Oriental

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.