Provinciale députés hebben vier maanden vergoedingen te goed (CongoForum)

KINSHASA – Provinciale députés hebben deze week een nacht buiten doorgebracht, vlakbij de kantoren van premier Jean Michel Sama Lukonde. Ze eisen dat hun vergoedingen zouden worden betaald en willen door de premier worden ontvangen, bericht Top Congo FM.

“We zijn al vier maanden niet meer betaald”, zegt Socrate Kangulumba namens de actievoerden provinciale parlementairen. De actievoerders kregen geen toegang tot Sama Lukonde. “Als die vier maanden niet worden betaald, hervatten wij onze parlementaire werkzaamheden niet”, luidt het.

De provinciale députés vinden dat minister van Financiën Nicolas Kazadi blijk geeft van slechte wil. “Op de 72ste bijeenkomst van de Congolese ministerraad kreeg hij duidelijk de instructie om de achterstallige vergoedingen uit te betalen en erover te waken dat de centen regelmatig zouden worden uitgekeerd”, aldus Kangulumba.

“Net zoals de nationale volksvertegenwoordigers worden wij verkozen. En wij zorgen dat er ook senatoren zijn. We verdienen het dus om respect te krijgen van de premier en de regeringsploeg.”

© CongoForum, 29.09.23 (db)

Beeld – bron: Jean Michel Sama Lukonde/Présidence, Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.