Regeerprogramma 2021-2023: Tshisekedi tevreden over “prioriteiten om dagelijks leven meest kwetsbaren te verbeteren” (CongoForum)

KINSHASA – Op de vergadering van de ministerraad van afgelopen vrijdag heeft het staatshoofd, Félix Tshisekedi, het driejarenprogramma van de regering voor de periode 2021-2023 besproken. Tshisekedi toonde zich tevreden over de uitvoering van bepaalde aanbevelingen aan de regering, maar erkende ook de zwakke punten, weten Infos Direct en Mediacongo.

“Met nog maar een paar maanden te gaan voordat het regeerprogramma voor de periode 2021-2023 wordt afgesloten, heeft de president zijn tevredenheid geuit over het niveau van uitvoering dat is geregistreerd in termen van prestaties, met name die welke voortvloeien uit de instructies en aanbevelingen die door de ministerraad zijn gegeven, met inbegrip van die welke gericht zijn op het verbeteren van het dagelijks leven van de meest kwetsbaren”, is te lezen in de notulen van de ministerraad.

Voorts staat er: “Naast de vastberadenheid en het reactievermogen van de regering bij de uitvoering van deze instructies, moet niettemin worden opgemerkt dat sommige ervan nog niet zijn omgezet in actie”.

Van zijn kant drong premier Jean-Michel Sama Lukonde er bij de leden van de regering op aan om de balans op te maken van de verschillende instructies en aanbevelingen die op de ministerraden zijn gedaan, om ze samen met het kabinet van de premier en het secretariaat-generaal van de regering te evalueren.

© CongoForum, 18.09.23 (rk)

Beeld – bron: John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.