Zuid-Kivu: nieuwe aanlegsteigers maken streek van Kalehe toegankelijker (CongoForum)

BUKAVU – In de streek van Kalehe in Zuid-Kivu zijn er nu drie moderne plekken waar grote boten, die het Kivumeer bevaren, kunnen aanleggen. Afgelopen dinsdag was er een officiële plechtigheid om de nieuwe aanlegsteigers voor te stellen Ze liggen in Kalehe-centrum, Kiniezire en Kasunyu, meldt Radio Okapi.

Het is zo gemakkelijker om een aantal plaatsen in Kalehe met elkaar te verbinden. Bovendien wordt het eenvoudiger om passagiers en goederen te transporteren tussen Kalehe en steden als Goma en Bukavu. De Route nationale nr. 2 tussen Goma en Bukavu is erg slecht bruikbaar.

Bij een bootramp in april 2019 op het Kivumeer kwamen zowat 100 mensen om het leven. President Félix Tshisekedi bezocht destijds zelf de plek des onheils. Hij beloofde toen om moderne infrastructuur te laten aanleggen zodat mensen uit Kalehe zich makkelijker zouden kunnen verplaatsen.

De bevolking van Kalehe is blij met de nieuwe infrastructuur maar dringt er tegelijkertijd op aan om de weg tussen Goma en Bukavu heraan te leggen.

© CongoForum, 21.09.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.