Denis Mukwege praat met jongeren: “Moed en jezelf overstijgen om ons land herop te bouwen” (CongoForum)

KINSHASA – Tijdens een gesprek met jonge Congolezen zondag in het hoofdkwartier van de Nationale Bisschoppenconferentie van Congo (CENCO) riep presidentskandidaat Denis Mukwege hen op om moed te tonen en hun grenzen te verleggen om de Democratische Republiek Congo herop op te bouwen. Dat meldt Mediacongo.

“Congolese jongeren, Congo is van jullie, Congo behoort jullie toe. Om dit land herop op te bouwen is moed en zelfoverstijging nodig. Beste jongeren, dit erfgoed dat God ons gegeven heeft is voor jullie. Maar jullie moeten werken om van deze erfenis te kunnen genieten en geen roofridders van buitenaf laten komen om ervan te profiteren”, verklaarde Mukwege.

De presidentskandidaat vroeg aan de jongeren ook om beledigingen te vermijden en tolerantie te tonen, om hun stem te laten horen, in plaats van elkaar de hele dag te beledigen in de media. “Jullie moeten rolmodellen zijn. Jullie gedrag moet onberispelijk zijn. Met jullie acties moeten jullie het verschil maken. Ook al speelt iedereen vals, behoud je integriteit, ongeacht hoe anderen naar je kijken en over je oordelen. Wees ervan verzekerd dat je het juiste doet door eerlijk te blijven.”

Mukwege spoorde jongeren ook aan om te werken en competitief te zijn om in hun levensonderhoud te voorzien, en om niet langer alleen in het geluk te geloven, want, zei hij, alleen werk kan een vervuld leven garanderen.

© CongoForum, 23.10.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Grace Amzati

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.