Kinshasa: workshop over voedselzekerheidsproject PRODAN (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese regering organiseert van 2 tot 6 oktober in Kinshasa een workshop om de technische aspecten van het programma ter ondersteuning van de agro-industriële ontwikkeling van Ngandanjika (PRODAN) te lanceren. Dat meldt Radio Okapi.

Het project wordt gesteund door de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en heeft tot doel de armoede te helpen bestrijden en de voedselzekerheid in de Democratische Republiek Congo te verbeteren.

PRODAN wordt gefinancierd met een bedrag van 400 miljoen dollar en heeft ook tot doel om de infrastructuur in Ngandajika (provincie Lomami) te ontwikkelen en een gunstig kader te scheppen voor investeringen in de private agro-industriële sector.

Volgens Donatien Kouassi van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank heeft dit project tot doel de markten van het land te overspoelen met voedingsproducten. Via dit programma willen de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en de Congolese regering ook steun verlenen aan de uitvoering van een nationaal beleid en een strategie voor de ontwikkeling van agro-industriële parken in 22 provincies.

Bedoeling is om een jaarlijkse groei van meer dan 6% te stimuleren in de landbouw, die een essentiële factor is in het terugdringen van de armoede.

De minister van Landbouw, José Mpanda, drong er bij de deelnemers aan de workshop op aan om “na te denken over de uitvoering van dit programma op het terrein en het niet alleen in de schuif te stoppen”.

© CongoForum, 03.10.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/J. Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.