Overheid in Maï-Ndombe neemt extra veiligheidsmaatregelen na twee bootrampen (CongoForum)

INONGO – De provinciale regering van Maï-Ndombe heeft gereageerd na twee tragische bootrampen die in de regio plaatsvonden. Ze nam maatregelen om zulke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Als gevolg van de tragische gebeurtenissen trof de provinciale regering beslissingen genomen om de veiligheid op de rivier te verbeteren, aldus Actualité.cd. ’s Nachts varen wordt in principe verboden. De boten mogen ook niet te zwaar worden beladen en mogen niet ’s nachts aanmeren.

De provinciale regering liet aan diverse diensten –de havenautoriteiten maar ook de rivierpolitie en haar bureau, de zeemacht, de migratiedienst en de grenshygiëne – uitdrukkelijk weten dat varen bij nacht voortaan verboden is. Wie de regels niet naleeft, riskeert zware straffen.

Onlangs was er nog een tragisch incident toen een boot in brand vloog op het Maï Ndombe-meer in Inongo. Die boot transporteerde onder meer brandbare stoffen. De brand ontstond door een sigaret van de passagiers; een tiental personen raakte gewond.

Er was ook een nieuwe botsing tussen twee boten op de Congorivier. Daarbij vielen 7 doden en werden honderd overlevenden uit het water gehaald. Een van de boten was op weg van Congo-Brazzaville naar Kinshasa terwijl de andere van Kinshasa op weg was naar Zuid-Ubangi.

© CongoForum, 31.10.23 (PVb)

Beeld – bron: Radio Okapi/Francois-Xavier Mybe

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.