Regering en Wereldbank discussiëren over impact gefinancierde projecten (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese regering en de Wereldbank zijn gestart met gesprekken over strategische en praktische maatregelen om de effecten van de door de Wereldbank gefinancierde projecten op de ontwikkeling van het land te vergroten.

Er wordt nagedacht over de impact van de projecten, dit in het kader van de verplichting van de regering om verantwoording af te leggen over het efficiënte en effectieve beheer van de overheidsmiddelen. De portefeuille van de Wereldbank is aanzienlijk gegroeid; dit jaar is sprake van 8,5 miljard dollar. Maar er blijft controverse rond de omvang en de relevantie van een aantal investeringen. Soms is het in het duister tasten.

Het onderzoek naar de resultaten van de projecten verliep in drie fasen, bericht Actualité.cd. In een eerste fase werd de balans opgemaakt van projecten die de Wereldbank in de afgelopen vijf jaar financierde en is nagegaan wat de belangrijkste resultaten en effecten waren. In een tweede fase werd gepeild naar de sterke en zwakke punten bij de uitvoering van projecten. En in fase drie werd gezocht naar praktische acties om regering en Wereldbank beter te doen samenwerken, projecten beter te managen en de impact voor de bevolking te vergroten.

Lopende projecten worden ook geëvalueerd. Die evaluaties zijn gebaseerd op missies van specialisten van de Wereldbank en regelmatige overlegbijeenkomsten. Er zijn ook strategische besprekingen tussen het management van de Wereldbank in de DR Congo en de Congolese minister van Financiën.

© CongoForum, 05.10.23 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/J. Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.