Tshisekedi bejubelt potentieel Kolwezi: “Dit wordt het Europa van morgen” (CongoForum)

KOLWEZI – President Félix Tshisekedi is op rondreis in de regio Katanga. Hij passeerde ook langs Kolwezi, de hoofdplaats van de provincie Lualaba. Daar werd hij verwelkomd door premier Jean Michel Sama Lukonde, andere regeringsleden en de waarnemende gouverneur van de provincie, Fifi Masuka Saini.

In een speech voor jonge inwoners pleitte Tshisekedi voor vrede en eendracht in dit deel van het zuidoosten van de DR Congo. Hij riep de bevolking op om zich niet te laten meespelen in conflicten en tribalisme af te wijzen, bericht Actualité.cd.

Volgens Tshisekedi wordt Lualaba “het Europa van morgen”. “In november keer ik hier terug om jullie mijn visie uit te leggen opdat jullie mij een nieuwe ambstermijn zouden geven”, klonk het. “Door grondstoffen te ontginnen en verwerken kunnen we welvaart en jobs creëren. Kolwezi en Lualaba zullen het nieuwe Europa worden. Het zal dan niet nodig meer zijn om elders El Dorado te gaan zoeken.”

Afgelopen zondag was de president in Lubumbashi (Haut-Katanga). Tijdens zijn rondreis in de regio opent hij officieel nieuwe realisaties, zoals de droge haven in Lukangaba (Sakania). Samen met zijn Zambiaanse ambtgenoot gaf hij het startsein voor de bouw van een brug tussen Zambia en de DR Congo. Die brug wordt aangelegd in het dorp Chalwe (Kasenga).

In Lualaba zal Tshisekedi diverse projecten inhuldigen die kaderen in de inspanningen om de 145 territoria van het land meer te ontwikkelen.

© CongoForum, 05.10.23 (db)

Beeld – bron: Présidence RD Congo/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.