Werken tussen Mbuji-Mayi en Kananga: Algemene Inspectie van Financiën schiet met scherp op Egyptisch bedrijf (CongoForum)

MBUJI-MAYI – De onderneming Samcrete, die de Route nationale nr. 1 moet heraanleggen tussen Mbuji-Mayi en Kananga, moet aan de Algemene Inspectie van Financiën (IGF) vertellen wat er met een bedrag van zo’n 24 miljoen dollar is gebeurd. Pas na die uitleg kan er extra geld worden vrijgemaakt om de werken voort te zetten, signaleert Radio Okapi.

De IGF wil zich niet akkoord verklaren met de uitbetaling van meer dan 27 miljoen dollar door het Fonds ter bevordering van de industrie (FPI) aan Samcrete. Volgens onderzoek van de overheidsdienst werd slechts 3 miljoen gebruikt om effectief werken uit te voeren.

Samcrete, een Egyptisch bedrijf, wijst de beschuldigingen van de IGF van de hand. Het bedrijf is boos omdat de IGF communiceerde voor het had kunnen reageren. Volgens Samcrete ontbreekt het aan bewijzen.

De onderneming is van mening dat de inspecteurs van de IGF niet correct en objectief te werk gingen. Samcrete wil zich zelfs richten tot de arbitrage in Parijs om een schadevergoeding te kunnen krijgen.

© CongoForum, 26.10.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Joël Bofengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.