Zuid-Kivu: 41.000 gevallen van psychische aandoeningen in eerste helft 2023 (CongoForum)

BUKAVU – Het provinciale ministerie van Gezondheid van Zuid-Kivu registreerde van januari tot en met juni 2023 meer dan 41.000 gevallen van pyschische aandoeningen. Dat werd onthuld op een briefing die het ministerie hield ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid, schrijft Actualité.cd.

“Op dit moment is er een cijfer gegeven voor de eerste helft van dit jaar. Meer dan 41.000 mensen worden getroffen door geestelijke gezondheidsproblemen, maar slechts 2,2% wordt overgebracht naar het psychiatrisch centrum SOSAM”, verklaarde David Ombeni, de kabinetschef.

De provincie Zuid-Kivu wordt steeds vaker getroffen door natuurrampen en andere situaties die ertoe leiden dat mensen psychische stoornissen krijgen, legt het ministerie van Volksgezondheid uit. “We hebben gemerkt dat het cijfer alleen maar stijgt als gevolg van overstromingen, branden, epidemieën en natuurrampen”, aldus Ombeni.

In Zuid-Kivu wil de overheid een beleid ontwikkelen om het aantal gevallen van mentale stoornissen te behandelen en te verminderen om dit probleem te verlichten.

© CongoForum, 13.10.23 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Emmanuel Elameji

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.