Japan levert 18 miljoen dollar om toegang tot elektriciteit in Kinshasa/Mont-Amba te verbeteren (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese onderminister van Buitenlandse Zaken, Crispin Mbadu Phanzu, en de Japanse ambassadeur in de Democratische Republiek Congo, Minami Hiro, ondertekenden op dinsdag 31 oktober 2023 een overeenkomst waarbij Japan toezegt 18 miljoen dollar toezegt om het electricteitsnet te verbeteren in Kinshasa/Mont Amba. Dat meldt Alternance.cd.

Hiermee komt de Japanse regering tegemoet aan de wens van de Congolese regering om de elektriciteitsvoorziening in de wijk Mont-Amba in Kinshasa te stabiliseren. “Het gaat hier om de uitvoering van het ‘project ter verbetering van de toegang tot elektriciteit in het district Mont-Amba’, een van de economische ontwikkelingszones van Kinshasa”, zei de Japanse ambassadeur in zijn openingswoord. Algemeen wordt verwacht dat de voltooiing van dit project de economische activiteiten in dit deel van de Congolese hoofdstad nieuw leven zal inblazen en de leefomstandigheden van de inwoners ten goede zal komen.

Minami Hiro herhaalde dat zijn regering vastbesloten is om de acties van de Congolese regering te blijven steunen in overeenstemming met het nationaal strategisch ontwikkelingsplan.

De onderminister van Buitenlandse Zaken, Crispin Mbadu, drong er bij Japan op om werk te maken van een wederzijds voordelige, win-winsamenwerking tussen Kinshasa en Tokio, door het project uit te breiden naar de drie andere wijken van de stad,: Tshangu, Lukunga en Funa.

© CongoForum, 02.11.23 (em)

Beeld – bron: Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.