Kinshasa: asfalteringswerken op de Avenue Nzolana zijn klaar (CongoForum)

KINSHASA – De bestratingswerken aan de Avenue Nzolana en zijn zijwegen, ‘Bumba’ en ‘Kinshasa’, zijn enkele dagen geleden voltooid in Kinshasa. Minister Alexis Gisaro van Infrastructuur en Openbare Werken (ITPR) stelde dit afgelopen woensdag vast bij een bezoek aan dit deel van de hoofdstad, in de gietende regen.

De minister prees volgens Radio Okapi de inspanningen van de betrokken bedrijven om het werk aan de weg, die de wijk Binza Pompage verbindt met de Université Pédagogique Nationale (UPN) in de gemeente Ngaliema, te versnellen: “Dit project moest in 2024 klaar zijn. Dat is gelukt dankzij de intensieve inspanningen die ik hier wil benadrukken. Ik feliciteer zowel het ‘Agence congolaise des grands travaux’ (ACGT) als CREC 8, het bedrijf dat het werk heeft uitgevoerd.

Alexis Gisaro was blij dat de regering tijd had gewonnen. Hij legde uit dat het werk volgens de planning in 2024 klaar zou moeten zijn. “We hebben zes maanden tijd kunnen besparen. Dit laat zien hoe hard de teams ter plekke hebben gewerkt en hoeveel offers ze hebben gebracht, zodat we deze weg voor het einde van het jaar aan de mensen kunnen teruggeven. Een bevolking waarvan het leven zal veranderen door de reparatie van de gaten”, vervolgde de ITPR-minister.

Gisaro verzekerde het publiek ook dat de heringebruikname van deze weg zal zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer in dit deel van Kinshasa. Deze weg is een bron van vreugde voor de inwoners van bijna tien lang geïsoleerde wijken zoals Sanga Mamba, Boma Libala en andere.

Als onvoorziene omstandigheden uitblijven, zal het staatshoofd deze weg nog voor eind november officieel kunnen openen.

© CongoForum, 10.11.23 (rk)

Beeld – bron: (archief, illustratief) Radio Okapi/J. Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.