Kinshasa: nieuw substation in Kinsuka verbetert elektriciteitsbevoorrading (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft maandag het ‘substation’ van Kinsuka (220 Kw) officieel geopend, in de gemeente Mont-Ngafula (Kinshasa). Dit substation zal de elektriciteitsvoorziening verbeteren voor 2 miljoen Congolezen die in het westen van de hoofdstad wonen, meldt Digital Congo.

De installatie krijgt elektriciteit die is opgewekt door de waterkrachtcentrale Zongo II in de provincie Centraal-Kongo en de waterkrachtcentrale van Nganou in Congo-Brazzaville. Het substation werd gebouwd om het binnenlandse netwerk in de stad Kinshasa te versterken en bestaat uit drie grote transformatoren. Van de opgewekte elektriciteit is 100 Kw bestemd voor Congo-Brazzaville en 120 Kw voor het westelijke deel van Kinshasa.

De officiële opening werd bijgewoond door de algemeen directeur van Société nationale d’électricité (SNEL) en de minister van Waterkracht. Het substation werd gebouwd door de SNEL, in samenwerking met het Chinese bedrijf Shanghaï Electric, en dit volgens de internationale normen en met gebruik van de nieuwste technologie.

Het substation Kinsuka vervult dezelfde rol als het substation Maluku in Kimbanseke, het substation Liminga in het district Kingabwa en het substation Lingwala in de gemeente Bandalungwa.

© CongoForum, 15.11.23 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/J.Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.