Literaire prijs Zamenga: 6de editie met als thema vrouwen (CongoForum)

KINSHASA – De 6de editie van de literaire prijs Zamenga werd gelanceerd op dinsdag 7 november, ter gelegenheid van de Werelddag van Afrikaanse schrijvers. Deze literaire wedstrijd, die sinds het begin gecoördineerd wordt door een delegatie van het Centre Wallonie-Bruxelles in Kinshasa, wordt opnieuw gelanceerd om de literaire creativiteit van jonge Congolezen te stimuleren, bericht Actualité.cd. De officiële start ging gepaard met de presentatie van de verhalenbundel van de winnaars van de vorige editie.

Een eerlijke en serieuze wedstrijd, zeggen de winnaars van de vorige editie. Met als doel de Congolese literaire sector te promoten, richt deze prijs, die de naam draagt van een van de populairste Congolese schrijvers, zich op Congolese schrijvers onder de 40 jaar. Een speciale categorie is gereserveerd voor middelbare scholieren, waaronder die van het zevende en achtste jaar.

Congolese kandidaten die willen deelnemen, kunnen in het land of in het buitenland wonen en mogen alleen een tekst insturen die is geschreven in het Frans, getypt op een computer, lettergrootte 12 en niet meer dan 10 pagina’s of 5.000 woorden. Inzendingen moeten naar het volgende e-mailadres worden gestuurd: prixlittérairezamenga@gmail.com. Het reglement en alle informatie kunnen worden verkregen op het hoofdkantoor van het CWB in Kinshasa.

Inzendingen worden aanvaard tot 28 februari 2024. Het thema van dit jaar is vrouwen. De prijzen voor de winnaars zijn dezelfde als voor de vijfde editie. De 4 winnaars in de categorie onder de 40 jaar ontvangen elk 3 exemplaren van de bloemlezing, een jaarabonnement op de bibliotheek van het CWB en een cheque. De winnaars in de categorie studenten ontvangen ook de bloemlezing en een aantal geschenken.

© CongoForum, 10.11.23 (rk)

Beeld – bron: Afbeelding van Joachim Schnürle via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.