Maniema: kapotte verlichting in Kindu doet burgerbeweging protesteren (CongoForum)

KINDU – De burgerbeweging LUCHA stelt vast dat heel wat openbare verlichting in Kindu, de hoofdplaats van Maniema, verdwenen of kapot is. Dat meldt Actualité.cd.

Athanas Kandolo van LUCHA wijst erop dat kapotte of gestolen verlichting de veiligheid in de stad in gevaar brengt. In de gemeenten Kasuku en Mikelenge zijn naar verluidt meer dan 40 zonnepanelen en batterijen gestolen. Sommige verlichtingspalen liepen schade op omdat er voertuigen tegen waren gebotst.

“Een situatie die we niet kunnen aanvaarden”, aldus LUCHA. Athanas Kandolo vermoedt dat personen met slechte bedoelingen achter de feiten zitten en zo de strijd tegen onveiligheid in Kindu en omstreken dwarsbomen. Wanneer het donker is, kunnen criminelen uiteraard makkelijker hun slag slaan.

De burgeractivist wil dat de plaatselijke overheid ingrijpt en de bevolking oproept om blijk te geven van burgerzin en niet mee te werken aan de vernieling van openbare verlichtingsapparatuur.

In Kindu en omgeving is er wel wat stadsbanditisme. Soms vinden er gewapende overvallen plaats waarbij meisjes of vrouwen ook worden verkracht. Zulke feiten wakkeren de onveiligheidsgevoelens bij de inwoners aan.

© CongoForum, 16.11.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.