Militair proces in Kenge zwaar verstoord door woedend publiek (CongoForum)

KENGE – Militaire rechters moesten onlangs in Kenge een zitting houden over een militair die zwaar over de schreef was gegaan. Maar de zitting werd compleet verstoord door het publiek, bericht Actualité.cd. De aanwezige burgers wilden wraak nemen op de beklaagde en zelf de klus klaren.

De beklaagde, een militair uit de 11de Militaire Regio, had in Kenge van nabij het vuur geopend op drie personen, onder wie twee soldaten die stierven. De vrouw van één van de soldaten en haar kind raakten gewond.

Het kind blijkt ondertussen ook te zijn overleden. Dat nieuws veroorzaakte grote woede bij het aanwezige publiek. De schutter verklaarde dat hij ‘sporen had willen nalaten binnen het leger’, wat het publiek erg kwaad maakte. De rechters vroegen aan de beklaagde om zijn uitspraak terug te nemen, maar die weigerde.

De houding van de beklaagde stak het publiek zodanig tegen dat de mensen probeerden om het recht in eigen handen te nemen. Er moest in de lucht worden geschoten om het publiek uiteen te drijven.

© CongoForum, 15.11.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Blaise Makasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.