Militaire opleiding voor studenten: minister moedigt deelnemers aan (CongoForum)

KISANGANI – De minister van Hoger en Universitair Onderwijs, Muhindo Nzangi, heeft de studenten aangemoedigd die bij ISEA/Bengamisa in de provincie Tshopo een paramilitaire training volgen. Hij sprak deze studenten afgelopen vrijdag toe. Meer dan 600 studenten volgen vrijwillig de training sinds donderdag, meldt Actualité.cd. Ze komen uit verschillende instellingen voor hoger of universitair onderwijs in Kisangani en Noord-Kivu.

De minister is ervan overtuigd dat deze groep reservisten goed zal worden opgeleid om het land waardig te dienen wanneer het leger een beroep op hen zal doen. “Vandaag bent u geschiedenis! Jullie zijn de allereersten vrijwilligers-studenten van het land die als goed opgeleide studenten een eerste bijdrage willen leveren als militair. Ik ben ervan overtuigd dat jullie hier arriveerden als burger en dat jullie hier zal vertrekken als ware “mbila” (nvdr militair)”, luidde het.

Volgens Muhindo Nzangi zullen de jongeren goed worden opgeleid. “Jullie zullen drones te zien krijgen, jullie zullen wapens bekijken en jullie zullen zelfs schieten. Jullie zullen erg complexe fysieke oefeningen krijgen. Men zal jullie leren omgaan met wapens zoals pistolen en jullie zullen schieten met de AK 47! Jullie gaan echt alles leren.”

De minister herinnerde eraan dat president Félix Tshisekedi de strijdkrachten wil mobiliseren om het land te verdedigen wanneer het wordt aangevallen. “Zonder training kunnen we ons land niet verdedigen.”

© CongoForum, 14.11.23 (PVb)

Beeld – bron: Radio Okapi/James Kisubi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.