Premier Sama Lukonde krijgt sleutels van 21 bussen voor Transco (CongoForum)

KINSHASA – Premier Jean-Michel Sama Lukonde heeft afgelopen vrijdag 21 bussen van het merk Mercedes-Benz officieel in ontvangst genomen. De bussen werden in Kinshasa gemonteerd door het bedrijf Suprême Automobile, bericht Radio Okapi. Ze zullen worden gebruikt door het openbaarvervoerbedrijf Transco.

Sama Lukonde kreeg symbolisch de sleutels van deze bussen overhandigd. Ze werden aan hem gegeven door de algemeen directeur van Suprême Automobile, Harish Jagtani. De premier gaf de sleutels aan de minister van Vervoer, Marc Ekila, die ze op zijn beurt overhandigde aan de algemeen directeur van Transco.

President Félix Tshisekedi opende in juni van dit jaar officieel de assemblagefabriek van Suprême Automobile in de gemeente Limete. Die fabriek kwam er om Mercedes-bussen te maken voor het Congolese openbaar vervoer.

In een eerste fase wil de fabriek 25 bussen per maand produceren. Ze zou werk moeten gaan geven aan zo’n 500 mensen, onder wie ook Congolese mecaniciens, opgeleid door Mercedes-Benz.

© CongoForum, 20.11.23 (db)

Beeld – bron: Présidence/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.