Tshopo: verpleegkundigen schorten staking op (CongoForum)

KISANGANI – Na een staking van enkele maanden hebben de verpleegkundigen in de provincie Tshopo besloten om vanaf vandaag, 6 november, weer aan het werk te gaan. Dat maakten ze zaterdag bekend op een algemene vergadering in het algemeen ziekenhuis Makiso in Kisangani.

Volgens een woordvoerder van de vakbond van gezondheidswerkers en hun administratieve medewerkers komt de werkhervatting er na een positieve reactie van de regering op een aantal eisen. Het gaat onder meer om extra loon en de betaling van professionele bonussen aan 11.000 verpleegkundigen en administratief personeel.

Didier Makambu, woordvoerder van de vakbondsdelegatie, legt bij Radio Okapi uit: “We willen jullie informeren dat het werk op maandag 6 november 2023 zal worden hervat in het licht van enkele resultaten die tot nu toe zijn bereikt, in het bijzonder de extra lonen”.

De vakbond dringt erbij de bevoegde ministers wel op aan om zo snel mogelijk de risicopremies aan te passen. Hetzelfde geldt voor promoties en de opname van een aantal personen in het statuut.

Tot slot is de vakbond van gezondheidswerkers en administratief personeel het niet eens met de dreigementen die het personeel boven het hoofd hangen als gevolg van de staking, besluit Makambu.

© CongoForum, 06.11.23 (rk)

Beeld – bron: (illustratief) Radio Okapi/Jean-Désiré Kanyama

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.